HTML

Learning to smile

Friss topikok

Címkék

A blogolás céljáról

2012.03.29. 00:37 karamcsand


Mosogatás közben jutott eszembe, miközben az Intouchables zenéjét hallgattam, miért is írok blogot. A blogolás célja (számomra, ebben a pillanatban) a személyiségem lenyomatának készítése. Ez természetesen nem egyenlő a korábban itt is megjelentetett "a blog a lélek tükre" mondattal. Csak egy lenyomat, egy nyom, valamelyest olyan, mint az ember élete az utána következők számára. Hogy ki áll az egész mögött, azt soha nem fogjuk megtudni, de valami esszencia leszűrhető. És ez jó.
Persze ennek célzottja az én, a mindenki és a "nem én, de azért nem akárki" is. Talán számukra jelenthet igazán sokat ez, ha tudják jól olvasni. És ha tudok jól írni.

Szóval következzen itt most egy lenyomat-darabka: zene
Ez is lenyomat, hogy éppen mi az a zene, amit hosszú távon el tudok viselni, sőt: jól is esik esetleg. Korábban nem tettem ilyet, talán csak a trú retro válogatáskazetta-műfaj örökítette meg néhol a személyem, személyiségem ilyen kivetüléseit.

Pedig ez fontos. Tudom, hogy a kamaszkorom Anathema/Apocalyptica-korszaka nem volt véletlen. Tsiga persze jó időben, jó helyen talált meg engem velük, de tény, hogy a legtöbb ember két perc után "depressziós zenének" titulálta ezeket anno és nem értették, hogy engem miért tesznek boldoggá. Pedig..

Most ők a zenéim:
Intouchables (Életrevalók) soundtrack
Jozé González
Szabó-Zsákai-Böhm trió felvételei sok évvel ezelőttről
Moriarty-Clementine és még nem egy daluk
(Róluk annyit érdemes rögzíteni, hogy olyan emberekből áll, akik Franciaországban nőttek fel, de a felmenőik amerikaiak, így igen természetes módon szintetizálnak két zenei kultúrát, némi egészen egyedi burjánzással)
Red Riding Hood soundtrack, különös tekintettel a Fever Ray - The Wolf című számára.  Azt hiszem, be fogom válogatni a bringás zenék közé. Elég popsizene, de attól még yuhhhheeeooooooo.
Erik Sumo - My Rocky Mountain. Tőlük nem kell a falra mászni, de valami sötét nyílt téren hajnali kettőkor szívesen behullanék erre a zenére. Tényleg, lesz Zagar koncert nemsokára!
Porcupine Tree - szintén populáris (legalábbis az én mértékemmel), de attól még igen megfelelő bringás és nem bringás célokra is
Pál Utcai Fiúk
Kiscsillag - Légy szíves

-
Lábjegyzet: Szeretném összegyűjteni valahova életem fontos mondatait. Talán ide, talán majd egy eljövendő személyes honlapra. Azokat a mondatokat, amik újra és újra felemelik elmém karmesteri pálcáját. 
Pl.: "Nem válhatunk mások hasznára, amíg zavarodottak és zaklatottak vagyunk"; Egy már emlékezetem homályába vesző mondat Marcitól arra vonatkozólag, hogy azért jegyzetelek-e, hogy ne kelljen odafigyelnem;  vagy ez a néhány sor Pratchett mestertől: "A népek ugyanúgy össze vannak zavarodva ebben a kérdésben, mint a csodákat illetően. Például mikor valaki a körülmények különös összjátékának köszönhetően megmenekül a biztos haláltól, arra azt mondják, csoda történt. Pedig ha valaki belehal az egymásra következő események furcsa láncolatába - az az olaj éppen oda fröccsent, a biztonsági korlát épp ott volt szerkezeti hibás -, azt szintén csodásnak kellene minősíteni. Csak azért, mert nem szép dolog, ami történt, mégis csodaszámba mehet."

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://somacher.blog.hu/api/trackback/id/tr236208633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zer0 2012.04.02. 21:55:54

új anathema! ^^
süti beállítások módosítása