HTML

Learning to smile

Friss topikok

Címkék

2007.06.26. 02:03 karamcsand

Viszonylag spontán túráztunk egyet Nórival és Zolival.

Nagy Hideg-hegy. Csóványos, Magas Tax, ilyesmi.

Kezdésnek egy erdőlakó rögtön meg akart minket gyilkolni.


De túléltük és utána szép volt az idő s sütött a nap.


 


Voltak problémák, mert sem a tűzrakás, sem a zárt helyen kempingezés nem volt megoldható. Maradt így a vadkemping és a szalonnaleves. Utóbbiról sajnos nem készült kép. De nagyon finom a szalonna+hagyma a szalonna zsírjában. Igénytelen, de nagyonnagyon finom. Azért a fíling kedvéért kicsit zene meg ének. Ez a túra közben is jelentkezett különféle formákban. Próbáltam kicsit fütyülni, de egyelőre továbbra is csak Zoli rendelkezik ilyen képességekkel.

 

És volt hegy. Sok hegy:)


 


Nagy Hideg-hegyen Nóri észrevette, hogy birodalmi címeres a csúcs. És tényleg. Szép, bár szokatlan.


Szép








Csóványoson találkoztunk egy emberrel, aki elmesélte, hogy ő remeteként él itt a Börzsönyben már nyolcadik hete, lelki fejlődés céljából. Egyébként ehhez képest elég jó állapotban volt. És viszonylag csípőből eltájolt minket a megfelelő turistautakra, amelyek sajnos nem jöttek be a várakozásnak megfelelően. Mindemellett kedves emberke volt. Ha Börzsönyben jártok, talán összetalálkoztok vele. Bikkes László, asztrológus. Egyébként ez is ő, csak fiatalabb változatban. Látott farkast a Börzsönyben és ez jó. Irigylem kicsit:).

Találkoztunk egy iskoláscsoporttal is. A túravezetőjük olyan volt, amilyen Zoli lesz, ha nagy lesz:). Csak neki nem lesz szakálla. Bár ki tudja..
Felmentünk a kilátóba (ami valójában geodéziai alappont).
Alulról

Felülről


Belülről

Nemtériszonyos Zoli felől

Nóri haja felől

Soma haja felől


Volt sok törött fa, némelyik egész érdekes. Itt pl.: egy fának a teteje beleakadt a másikba. Maga a fa az élő fa villájába esett pont.


A túra végefele találkoztunk sáskával éséséséés lábatlan gyíkkal. Szép volt nagyon. Szeretem lábatlan. Bemászott a kajászacsimba (lyukas volt). Aztán ki.







Az autóban észrevettük, hogy nincs meg a gitár. Volt némi nemjó. Már itthon voltam, amikor az erdészektől megtudtam, hogy megtalálták a hangszeremet és náluk van az erdészházban. Valószínűleg a pakolászás közepette kiraktam és nekidöntöttem az autónek és úgy maradt. Jajaj. Már csak vissza kell majd menni érte Királyrétre...

Kicsit fárasztó túra volt ez nekem, nem vagyok valami jó kondiban. Viszont volt sok zöld és állat és minden. Zoli és Nóri. Meg a lábatlan gyík. És gitár. És sátorbanalvás. És reggeli tea.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://somacher.blog.hu/api/trackback/id/tr56209051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Varga Szilvia 2007.09.24. 11:36:23

SZIA! Én is ismerem Bikkes Lászlót, még civilből :). Ezért kérem, hogy írj még nekem a találkozásotok körülményeiről, személyes benyomásaidról stb. Ha csináltatok még róla fotót, azt is nagy örömmel fogadom :) Köszönöm. :):):) Varga Szilvia

2009.05.10. 21:13:35

BIKKES LACUSNAK A KEPLET CORRECTIO EGY EGYSZERUBB VARIACIOJAT KENE TANITANIA AZ EGYETEMEN... GEZA , TORONTOBOL , MINDENT LAT !!!

Bartók Mária 2013.08.24. 11:42:28

Szia Laci! Azóta nem tudok rólad mióta nem vagy elérhető a 061/3951172-es számon. Üdvözlettel Bartók Mari már nem Győrből Pesten szeretnék állást találni magamnak
süti beállítások módosítása